viernes, 30 de mayo de 2008

Democracia y participació ciutadana

Bé m'agradaia aqui comentar alguens cosetes que he observat mirant les diferents webs dels diferents parlaments, no només dels que comento:

Existeix una tecnologia amb és potencial de participació del que estem utilitzant.

Les iniciatives tecnològiques de participació ciutadana, són més anetdòtiques que reals.

La participació ciutadana no s'acostuma a vehicular a traves d'iniciatives guvernamentals, ( governs nacionals, autonòmics o municipals) per que molts ciutadans no s'hi senten escoltats.

Hi ha entitats socials com amnistia internacional que reclamen responsabilitats als polítics que no en fan cas.

Els polítics estan atrapats pels grans grups econòmics que els presionen i manipulen, deixant a la població desprotegida davant els grans especuladors.

La societat no està prou madura, alfabetizada digitalment per utilitzar les tecnologies per vehicular les seves reivindicacions socials, per que la mateixa societat no té prou maduresa com per analitzar críticament la situació en la que viu , per reclamar responsabilitat als seus polítics.

Una millor educació que ens faci conscients del poder de la ciutadania no entra en els models educatius. Els mitjans de comunicació ens eduquen al consumisme, no ens eduquen a reclamar els nostres drets.

Cal reinventar una educació crítica que faci als ciutadans responsables de la seva ciutadania per reclamar el àmbit públic.

Aquests models educatius han sigut qualificats d'idealites , i poc pràctics, quedant descartats abans d'esser investigats per a la seva aplicació.

Només citar que per una ciutadania responsable, cal una educació responsable, per a una educació responsable, calen un polítics responsables. I de qui depenen els polítics. dels Bancs, i qui mana al món : ELS BANCS.

Feu un cop d'ull.

Tenim la tecnologia, pero on esta la capacitat critica:

Una educació crítica.tecnologia i activisme social:
El diner és deuda:
Espero les vostres opinions.